Metamorfoza

Daj  mi jedan delić Sahare kao suvenir sa obala Mediterana, malo  savršene ravnoteže medju ćilimima raskošnih boja i  šarene keramike afričkog kontinenta.

Kristalizovaću i rascvetaću  oblike od peska, soli i kvarca, taložene i u tišini čuvane milenijumima… u jamama i pećinama duboko ispod nivoa mora i velikog slanog jezera, danas potpuno sasušenog.

Daj  mi komad najniže tačke  sveta i dekompresiju koja uz nju ide, da voda izbije ispod tog pojasa na površinu baš tamo gde je najmanje očekuju, jer ne može protiv prirode i njenih zakonitosti, pa teži da se izjednači sa nivoom mora, svojom kolevkom.

Puno morske soli iz najdubljih dubina i prirodu daj mi, kao vajara sa nepresušnim izvorom najludjih ideja čije metamorfoze  najrazličitijih oblika sa nestrpljenjem očekuju svetlost dana .

I sve to  učiniće da se rodim opet u jamama i pećinama tamnim ispod isušenog jezera gde ima vode, a daleko od pogleda ljudi…

Znam da neću moći da živim u vodi jer ću se istopiti, a neću moći ni na suvom bez te iste vode.

Čuvaj me dakle tamo gde samo ti znaš da JESAM i MOGU i prskaj mi dušu čistim kapima  nezamućene sreće, biće dovoljno za večnost celu…

„Pustinjska ruža“

Advertisements

27 thoughts on “Metamorfoza

  1. Reader mi ucitava komentare i svi imaju neku dilemu, pa preskocih redosled citanja – kopka me da vidim sta se to ovde desava 😀

    Zar i ta „pustinjska ruza“ koja pod tim uslovima opstaje – ne govori zapravo o potrebi da dozivimo savrsenstvo i neizmernu ljubav – samo je malo potrebno da ostanemo „vecni“, a uvek fali taj neko. Uvek u potrazi za tim nekim.

    Ja ovde nemam dilemu – meni je jasno da fali neko sa kanticom te posebne vode da zaliva pustinjsku ruzu 😛

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s